Skip to content

Nieuwsbrief archieven Lees hier al de nieuwsbrieven terug

Hieronder ziet u het overzicht van de nieuwsbrieven die team communicatie maandelijks verstuurt. We beschrijven ontwikkelingen, plannen en doen interviews met gewone en bijzondere leden. Kortom alles wat we belangrijk vinden op onze Herenboerderij in de Duinstreek.

 

Wilt u meer weten over herenboeren in het algemeen? Via de link komt u op hun nieuwspagina https://www.herenboeren.nl/blog/

logo
vogellandje

Januari 2023

 

Maak  kennis met onze nieuwe boer, Nick Mulder. Ook word je geïnformeerd over een nieuw Herenboeren-project: de inrichting van een stuk land, speciaal voor de natuur (het ‘vogellandje’). En sla vooral de berichten uit de teams niet over.
We wensen jullie, en in het bijzonder onze nieuwe Herenboeren, veel leesplezier!

Afbeelding3

November 2022

 

De laatste Nieuwsbrief van 2022, met weer veel activiteiten, nieuws en achtergronden. Zo praat boer Reinout je uitgebreid bij over de inrichting van het land (het wordt prachtig!), heeft Hetty van alles te vertellen over ons vee en vlees en laat Lisenka je weer kennismaken met een ‘gewone’ Herenboer. Nou, gewoon…? Oordeel zelf maar!

oktober 2022

  

In deze editie een mooi verslag van de eerste bijeenkomst van Met gezinnen het land op. In Van de bestuurstafel lees je onder meer iets over onze nieuwe boer, Nick Mulder. Verder nodigt het Team Samen je uit voor zijn activiteiten en tref je een foto-impressie aan van de workshop zuurkool maken. En vergeet vooral de rubriek Nu op het land niet, deze keer in een andere vorm.

bus

september 2022

 

We hadden zoveel te melden deze maand en zaten barstensvol ideeën, dus het is een nieuwsbrief geworden met leuke mensen, interessante weetjes en belangrijke informatie.
Reinout beschrijft het teeltplan, we graven dieper met Zaza en ons nieuwe teamlid Lisenka heeft bijzonder gesprek gevoerd met een ‘gewone herenboer’. en natuurlijk nog veel meer.

 

vlinders
logo

augustus 2022

 

Laat u inspireren door  Linda Smit, een actief lid of door Luca Prins onze Herenboer stagiair. Het ei van Columbus, gekraakt door Tineke Smulders, gaat over het invriezen van groenten en niet in de laatste plaats beschrijft Feiko van der Feen  hoe een ochtendje distribueren toch nog best hard werken is.

dieper graven

juni 2022

 

De ontwikkelingen op het land bespreken we met Ledjaar. Hij had zoveel te vertellen dat we in de special “dieper graven” uitvoerig zijn ingegaan op  zijn plannen en wensen. 
Herenboeren Nederland heeft een ‘positionpaper’ geschreven met hun visie omtrent de kabinetsplannen.
En voor wie toe is aan wat luchtigers: bekijk de fimpjes van onze koeien en kippen, lees de tip van de week omtrent 

mei 2022

 

Deze maand gaan we met Reinout het land op, vertellen we over de nieuwe schuur en hebben we onze penningmeester geinterviewd.

gras

april 2022

 

Niet alleen de eerste uitgifte is een feit. Maar ook de aanschaf van een trekker, kipcaravan en plantmachine.

Afbeelding9
Afbeelding10

maart 2022

 

deze maand gaan we met Reinout het land op en vertelt hij over alle ontwikkelingen en plannen.

Afbeelding11

februari 2022

 

Onze boerderij is officieel gestart!