Skip to content

Team Samen

opening team samen
Wat doet dit team? Wanneer en hoe?
Ons team organiseert activiteiten waarbij de verbinding tussen de leden onderling en de verbinding met anderen buiten onze boerderij centraal staat, zodat we aan een steeds hechtere community bouwen. Onze vuurdoop hebben we gehad met het openingsfeest op 23 april jl. De teamleden hebben elkaar in sneltreinvaart leren kennen en zijn in staat geweest om in een paar weken tijd een feest voor alle leden te organiseren. Verder kunnen de leden verwachten dat er feestjes komen rondom de seizoenen en educatieve activiteiten zoals lezingen of workshops. Elke eerste zaterdag van de maand wordt koffie en thee geschonken bij de uitgifte zodat een ontmoeting of een gesprek even makkelijker mogelijk is. In de toekomst, als de boerderij wat verder vorm heeft gekregen, gaan we rondleidingen organiseren en bijvoorbeeld educatieve activiteiten voor scholen.
Deelnemers
De teamleden vinden verbinden een belangrijke waarde. Ze willen zowel de verbinding met de natuur als met de leden onderling vormgeven. Ze houden van organiseren en de handen uit de mouwen steken. Ze vinden het leuk om bezig te zijn met ontdekken en ontmoeten. En kunnen in dit werk hun creatieve ideeën kwijt. Er zijn momenteel 12 deelnemers aan dit team. Het team komt elke 3 e zaterdag van de maand bijeen om 11 uur in de kantine bij de uitgifte voor overleg. Voel je vrij om een keer aan te schuiven en om ideeën aan te dragen.
Coördinator: Jacqueline Heeremans
De afgelopen decennia heb ik mij steeds meer verwonderd over de kracht en schoonheid van de natuur. Sinds vijf jaar heb ik een biologische moestuin en merk ik de invloed van wat ik eet en doe op mijn gezondheidsproblemen. Mijn interesse is meer en meer gewekt voor goede voeding en mijn bewustwording over het eten met de seizoenen is verder gegroeid. Ook vond ik het de hoogste tijd om iets te doen aan de kilometers die het eten op mijn bord heeft afgelegd.