Skip to content

Team Landwerk

Ivar Pel 10
Wat doet dit Team?
De leden van dit Team helpen de boeren op het land. De boeren kunnen niet alle benodigde werkzaamheden zelf verrichten. Je kunt helpen met van allerlei klussen. Zoals planten, wieden, schoffelen, de dagelijkse verzorging van de koeien, kippen en later de varkens, timmerklusjes en ga zo maar door.

Wat vinden deelnemers leuk aan dit werk? 
Je maakt van dichtbij mee hoe het eraan toe gaat op het land. Je ziet wat er nodig is om in de biologische teelt gezonde gewassen te krijgen. Er zijn nu al meer dan 100 herenboeren actief op het land. De een komt vaker dan de ander en samen is het vooral leuk en gezellig. Maar er is behoefte aan nog meer mensen. De eerste paar jaren moeten lastige onkruiden als kweek en zuring bijvoorbeeld grondig bestreden worden. Echt een klus, want veel moet met de hand gebeuren. Het zou heel prettig zijn als de meeste herenboeren zo af en toe eens komen helpen.

Hoe geef je je op?
Leden van Herenboeren Duinstreek kunnen zich aanmelden via het inzetrooster. Dat is een onderdeel van een speciale app die is ontwikkeld in samenwerking met Herenboeren Nederland.