Skip to content
Sluit

ons bestuur

_DSF5330_bestuur HBDS_klein
Hieronder stellen de bestuursleden van Herenboeren Duinstreek zich voor.

Zaza Versteeg

Ik ben de trotse voorzitter van Herenboeren Duinstreek. Ik woon met mijn gezin in Bergen. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als projectcoördinator in de culturele sector, waaronder bij de Rijksakademie en bij Museum Kranenburgh. Van origine kunsthistorica, ben ik sinds 2021 werkzaam voor Herenboeren Nederland (Communicatie en Relatiebeheer initiatieven & coöperaties) naast mijn vrijwillige functie voor Herenboeren Duinstreek.

De verbinding binnen de community van onze eigen Herenboerderij en de Herenboeren-beweging vind ik belangrijk. We kunnen er samen voor zorgen dat mensen weer verbonden raken met hun voedselproductie en daarmee een bijdrage leveren aan de transitie in de landbouw die zo hard nodig is. Wanneer we niet alleen de natuur, maar ook elkaar in elkaars kracht kunnen zetten, kunnen we een verschil maken binnen onze directe omgeving. Dat het lid zijn van een Herenboerderij zo veel meer kan brengen dan lokaal en gezond eten zie ik dagelijks. Letterlijk op het land zijn heeft bij mij voor veel inspiratie, verwondering en bewustwording gezorgd. Ik hoop ervoor te kunnen zorgen dat mijn mede Herenboeren deze geluksmomentjes ook kunnen ervaren.

Diederik van Groen

Ik woon sinds 2007 in Alkmaar. Na mijn jeugd in een kleine agrarische dorpsgemeenschap in de Utrechtse Vechtstreek en mijn studie tropische landbouw werkte ik als landbouwkundige, trainer, voorlichter, projectmanager en zelfstandig organisatieadviseur in de internationale samenwerking in Afrika en het Nabije Oosten. Ontwikkeling en innovatie in voedsellandbouw, kleinschalige familiebedrijfjes, agro-ecologisch beheer van hulpbronnen en lokale economie waren hierbij centrale thema’s.

Ik heb verschillende redenen om lid te zijn van het onze Herenboerderij en om deel uit maken van ons bestuur. De belangrijkste is het (drievoudige) Herenboerenconcept dat mij zowel persoonlijk als beroepsmatig sterk aanspreekt. We brengen “eigen voedsel verbouwen in coöperatief verband” in praktijk. Gaandeweg krijgen theoretische begrippen als “voedseltransitie” of “natuur inclusief” een concrete inhoud. We geven hier een eetbare vorm aan! Mijn professionele deskundigheid kwam al goed van pas bij onze zoektocht naar geschikt en voldoende land. Nu wij twee ervaren bedrijfsleiders in dienst hebben, kan ik me als secretaris concentreren op een essentieel aspect van onze interne coöperatieve organisatie: de relaties tussen bestuur, bedrijfsleiders, Team coördinatoren en leden.

Maarten Schiphorst 

Ik ben Maarten Schiphorst uit Bergen en vanaf dag één betrokken geweest bij Herenboeren Duinstreek: van het prille begin in december 2019 tot en met de wording van onze boerderij nu aan de Groenweg in de Bergermeer.

Onze Herenboerderij is een prachtig alternatief voor mensen die vinden dat ons voedsel gezonder,  duurzamer, dier- en natuurvriendelijker geproduceerd kan worden. Ook het ‘om de hoek aspect’ spreekt mij enorm aan. Dat geeft besef, betrokkenheid en verbinding.

Binnen het bestuur ben ik bezig met communicatie en public affairs. Ik zet mijn eigen energie en brede netwerk graag in om ervoor te zorgen dat onze boerderij zich op een goede manier vestigt en gezond verder ontwikkelt aan de Groeneweg. En natuurlijk ga ik straks volop genieten van alle producten die ons land gaat voortbrengen.

Praten over een betere wereld is mooi, maar er echt iets aan doen is vele malen mooier. Ik ben daarom blij dat ik op deze manier iets kan bijdragen aan een betere wereld voor mijzelf, mijn omgeving en vele generaties na mij.

Ger de Kwaasteniet

Ger de Kwaasteniet - RMB_klein

Ik voel mij als geboren Brabander (1962) helemaal thuis in Noord Holland. Sedert 1983 wonende in Alkmaar waar ik mijn vrouw Anja heb ontmoet en wij samen ouders zijn geworden van vier inmiddels uitgevlogen kinderen.

Wat prachtig om nu een bijdrage te kunnen leveren aan de start en verdere uitbouw van een biologische boerderij volgens het Herenboeren concept en nog wel op stadsfietsafstand. Lokaal duurzaam voedsel produceren, hoe leuk en actueel is dat!

Als registeraccountant was ik financieel directeur en later algemeen directeur van een groep bedrijven in de metaalindustrie. Bij Herenboeren Duinstreek ben ik penningmeester.

Ik zal met veel inzet de administratieve zaken van onze boerderij aanpakken en de financiële belangen van onze coöperatie bewaken, maar hoop ook vooral veel mensen met kennis op het gebied van heel andere disciplines te ontmoeten. Ik kijk er erg naar uit om met elkaar van deze Herenboerderij een waar feest te maken met een volledig respect voor elkaar en voor de voor ons o zo belangrijke natuur.

Dounia Benammar

_DSF5231_Dounia Benammar_klein
In juli 2020 las ik over het initiatief om in Bergen en omstreken een herenboerderij te starten en ik werd gelijk enthousiast! Het sprak mij enorm aan om fruit, groente en eieren te gaan eten van onze eigen boerderij. En om ons voedsel te telen op een voor mens en natuur gezonde wijze, zonder de natuur daarvoor de prijs te laten betalen.  Na de kennismaking met Zaza heb ik me aangesloten bij de kartrekkersgroep en daarna bij het bestuur. Met veel plezier probeer ik mijn bijdrage te leveren aan onze coöperatie. Ik ben juriste en heb de laatste 20 jaar vooral leidinggegeven aan projecten en teams. De afgelopen periode heb ik me voornamelijk beziggehouden met de formele aspecten van het opzetten van onze boerderij.     Ik ben algemeen bestuurslid en vervang Diederik als secretaris. Verder ben ik aanspreekpunt voor ons team uitgifte. Tenslotte kunnen leden bij mij terecht als ze graag iets willen bespreken met een vertrouwenspersoon. Ik ben te bereiken via bestuurslid.duinstreek@herenboeren.nl. Mocht het mijzelf of een van de andere bestuursleden aangaan zal ik doorverwijzen naar de landelijke organisatie.